Hvorfor er det viktig å bli medlem av SMB Norge i 2021?
Historier av medlemmene våre
Den 12. mars klokken 14.00 var Morten Reffhaug, eier og daglig leder av Drammens-bedriften To Be More AS, på jobb i Vikersundbakken da landet stengte ned med øyeblikkelig virkning. Han mener medlemskapet i SMB Norge var redningen under den vanskelige tiden som fulgte.
"Sammen i en organisasjon som SMB Norge står vi mye sterkere enn det vi gjør alene"
Morten Reffhaug, daglig leder i To Be More AS
På vei inn i et år med fotball-EM og en travel festivalsommer, hadde selskapet investert over 3 millioner kroner i nye storskjermer. Midt under riggejobben i forkant av RAW AIR i Vikersund-bakken ble alle planer for 2020 lagt i grus.
Ingen mulighet alene

Småbedriftseieren mener jobben SMB Norge har gjort for å løfte frem de mindre bedriftenes behov under den kaotiske pandemi-situasjonen har vært helt avgjørende.

– SMB Norge har gjort det utrolig bra i denne perioden, sånn som vi har opplevd det. De har presset på for kompensasjonsordninger, snakket med politikere og fått på plass tiltak som også hjelper oss, og som vi ikke hadde hatt noen mulighet til å få til alene, sier Reffhaug.

– Vi opplever at sammen i en organisasjon som SMB Norge står vi mye sterkere enn det vi gjør alene, og det har vært utrolig viktig for oss gjennom dette vanskelige året, konstaterer han.

Saken fortsetter under videoen.
Medlemskap i SMB Norge gir deg større trygghet som arbeidsgiver.

Som medlem i SMB Norge får du en stemme inn i det politiske Norge, i tillegg til gratis advokat bistand, lobbyrådgivning, bedriftsforsikring, markedsføring rådgivning, og en rekke andre tjenester, produkter og rabattavtaler.
Les mer
– Vi sikret SMB-sektoren en plass rundt bordet!

Administrerende direktør Olaf Thommessen og resten av gjengen i SMB Norge har hatt tett dialog med både næringsminister, finansminister, partiene på Stortinget og de andre partene i arbeidslivet i månedene som har gått siden utbruddet av Covid-19.
Fokus på hverdagsnæringslivet

Resultatet av dette arbeidet kan man tydelig se i mange av de krisetiltakene for næringslivet som har blitt vedtatt så langt. Ikke minst gjelder dette kompensasjonsordningen, som etter hvert fikk en SMB-vennlig innretning
Noen av tiltakene SMB Norge fikk gjennomslag for:
  • Høyere kompensasjonsgrad for næringer som ble tvunget til å stenge,
  • Fjerning av egenandelen og minstebeløp for støtte til faste kostnader,
  • Lavere krav til omsetningsfall,
  • Sikret betalingsutsettelse for tvangsmulkt,
  • Utsatt innbetaling av en rekke skatter- og avgifter,
  • Økte bevilginger til Innovasjon Norge,
  • Økte bevilgninger og utvidet mandat for Investinor,
  • Ventilordningen på 150 millioner som gikk til mindre leverandører til reiselivsbransjen.
– Sender en spesiell takk til SMB Norge

Næringsminister Iselin Nybø (V) hadde ikke sittet mange ukene i statsrådsstolen da pandemien slo knockout på store deler av næringslivet.

Hun er imidlertid svært fornøyd med det gode samarbeidet hun og resten av regjeringen har hatt med SMB Norge gjennom den tøffe tiden.

Hverdagsnæringslivet

Under månedene som har gått siden hun tok over jobben som næringsminister, har hun rukket å bli svært imponert over landets store og varierte SMB-sektor. Hun har dessuten adoptert begrepet "hverdagsnæringslivet", som SMB Norge lanserte for noen år siden.

– Det er dere i SMB Norge som er "Hverdagsnæringslivet". Det er dere som utgjør tusenvis av arbeidsplasser og som bidrar til verdiskapning hver eneste dag. Det er dere som ansetter dere selv og gjerne skaper jobb til enda flere. Det er dere som alltid finner nye og innovative måter å jobbe på, konstaterer Nybø og sender en hilsen til SMB Norges medlemmer.

– Jeg vil gjerne takke for innsatsen dere har gjort under året som har gått og for alt arbeidet dere har lagt ned, avslutter Nybø.


Visste du at små og mellomstore bedrifter (SMB) i dag utgjør 99 prosent av norsk næringsliv? SMB-bedriftene er med andre ord en uhyre viktig del av den økonomiske verdiskapingen i næringslivet.
Les mer
– Takker for støtten fra SMB Norge

Anne Harila eier Laserklinikken i Sandvika. I nesten 47 år har hun vært småbedriftseier, men under coronakrisen holdt det på å gå galt. Hun mener støtten hun har fått fra SMB Norge har vært helt uvurdelig.
Unngikk konkurs

Den erfarne småbedriftseieren har ikke like lang fartstid som medlem i SMB Norge, men er utrolig glad for at hun meldte seg inn for noen år siden. Ikke minst på grunn av støtten hun har fått gjennom coronakrisen.

– De var virkelig på plass da krisen kom, og hadde det ikke vært for at de bidro til at man fikk på plass en god kontantstøtte som dekket faste kostnader så hadde mange småbedrifter gått konkurs, konstaterer Harila.
Folk skal få arbeide

Hun har også latt seg imponere av det viktige arbeidet SMB Norge har gjort i løpet av årene for hele SMB-sektoren.

– SMB Norge jobber jo kontinuerlig mot alt som har med økte utgifter for småbedriftene. De er interessert i at folk skal få være i arbeid og ha ansatte. De gjør mye for å bedre vilkårene for de små bedriftene, avslutter hun.

Medlemskap i SMB Norge gir deg større trygghet som arbeidsgiver.

Som medlem i SMB Norge får du en stemme inn i det politiske Norge, i tillegg til gratis advokat bistand, lobbyrådgivning, bedriftsforsikring, markedsføring rådgivning, og en rekke andre tjenester, produkter og rabattavtaler.
Bli medlem i dag
Fordeler ved å være medlem i SMB Norge
SMB-Advokaten
Gratis juridisk rådgivning og advokat bistand.
Dra nytte av vår gratis juridiske rådgivningstjeneste – en telefonsamtale kan enkelt spare deg for din årlige medlemskontingent
SMB-Forsikringen
Forsikring tilpasset din bedrift med gratis gjennomgang fra en uavhengig forsikringsrådgiver. Konkurranseutsetter forsikringene til din bedrift med jevne mellomrom for å få de beste prisene. Gode pensjonsordninger gjennom KLP
SMB-Lobbyisten
Gratis lobbyrådgivning - et sterk politisk talerør for små og mellomstore bedrifter (SMB). Muligheter for politisk påvirkning
SMB-Markedsføring
Gratis rådgivning i digital markedsføring og markedsanalyse
SMB-Partnere
Tilgang til eksklusive tjenester, produkter og rabattavtaler fra våre SMB partnere
Digitale håndbøker og dokumentmaler
Tilgang til dokumentmaler og skjemaer du trenger for å starte og drive bedrift
Kontakt oss
Bli kontaktet av vår rådgiver